HTML

Két évi vakáció

Új Zélandi nyaralásunk

Friss topikok

  • V. Erzsébet: tényleng hihetetlen, hogy valaki, hogy lehet ennyire szerencsés, hogy azért fizetik, hogy uszkályo... (2012.11.28. 14:27) Tonga-érkezés
  • V. Erzsébet: természetesen a GEMA nem engedi németországban megnézni a videót! Bosszantó... (2012.11.28. 14:20) Serenity Beach Resort
  • V. Erzsébet: Nektek is!!!! Sok puszi (2011.04.25. 16:25) Húsvét
  • két évi vakáció: Titeket is szivesen elviszünk jövöben :-))) (2011.03.08. 10:14) Art deco fesztivál
  • két évi vakáció: @www.fuggoagyak.hu: Tuti ez a nyár! Három hete esik az eső! :-)) (2011.02.06. 06:52) Köpet túra

Linkblog

Ohakea Airshow

2012.05.28. 12:47 két évi vakáció

Karenéktöl tudtuk meg, hogy az idén az Ohakeai katonai bázison legi show lesz, hasonló a Mastertonihoz, amiről a tavaly lemaradtunk. Gondoltuk csak megér az egész egy üveg bor árat, így hát mi is elmegyünk, nem hagyjuk ki. Közben kiderült Andiék is jönnek... még akkor sem kaptunk gyanút mikor Karen mondta, a szülei Rotoruabol is itt lesznek...A meglepetés az országúton ért mikor 1.5 fél órára Ohakeatol a forgalom teljesen lelát. Hát igen, mivel ez a hivatásos katonaságnak úgymond reklám, és a belépő gyakorlatilag ingyenes, 15 dollár egy autóra, és nem 70 dollár fejenként mint Mastertonba, így gyakorlatilag nem csak mi hanem fel Kiwiország úgy döntött ennyit csak megér, majdnem 17.000 autót parkoltak le a bázis körül, nem csoda leállt a forgalom.

De szerencse a GPS-t feltalálták így kisebb nagyobb kerülőkkel 1 óra késéssel meg is érkeztünk. És hát mivel amúgy is mákosak vagyunk már az első büfénél belebotlottunk Andiékba. :-))) Arról persze nem is álmodtunk megtaláljuk Karenékat, inkább elveztük a nyár utolsó sugarait, és a repülőket.

Teher és ember szállító helikoptereket lehetett közelről megtekinteni, sőt a türelmesek belülről is megnézhették, mi nem igazán vagyunk a sorban állás híve... így ezt kihagytuk. Inkább az eget bámultuk, a bemutató fantasztikus volt.

Autókat dobigálltak le a levegőből. Pilóták ugráltak ki a helikopterekből. Sokak kedvence az ausztrál f18-as volt. Igaz ami igaz nem szeretnek közélebről megismerni vele, mondjuk bevetésen. :-))) De nekünk Robival még mindig a Napierből is ismert első világháborús „war bird”-ek a kedvenceink, a Budapesti Red bullt juttatják eszünkbe.

A légi bemutató a Kiwi légierő 75 szülinapja alkalmából volt rendezve. Gyanítom az Új Zélandi légierő az egyetlen a világon amelyiknek egy repülni nem tudó madár a szimbóluma. :-))) Ezért is szeretjük mi őket...:-)))

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzeland.blog.hu/api/trackback/id/tr164550664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása