HTML

Két évi vakáció

Új Zélandi nyaralásunk

Friss topikok

  • V. Erzsébet: tényleng hihetetlen, hogy valaki, hogy lehet ennyire szerencsés, hogy azért fizetik, hogy uszkályo... (2012.11.28. 14:27) Tonga-érkezés
  • V. Erzsébet: természetesen a GEMA nem engedi németországban megnézni a videót! Bosszantó... (2012.11.28. 14:20) Serenity Beach Resort
  • V. Erzsébet: Nektek is!!!! Sok puszi (2011.04.25. 16:25) Húsvét
  • két évi vakáció: Titeket is szivesen elviszünk jövöben :-))) (2011.03.08. 10:14) Art deco fesztivál
  • két évi vakáció: @www.fuggoagyak.hu: Tuti ez a nyár! Három hete esik az eső! :-)) (2011.02.06. 06:52) Köpet túra

Linkblog

Köpet túra

2011.02.03. 08:34 két évi vakáció

A köpet túra azért köpet túra, mert az embernek köpnie kell ha csak rágondol. Vagyis nemcsak, mert a helzet bucsú köpetnek hivják (Farewell spit). De a családom, nem igazán akarja megbocsájtani hogy legyalogoltak Brassótól Szentgyörgyig és a sok madárból csak hitegetés lett.

A farewell spiten van vagy összesen 80 fajta madár. Ki hagyna ki egy ilyet. Gondoltuk kimegyünk, elindulunk és addig megyünk míg meglátjuk a madarakat. Egyetlen egy kis gond volt csak, éspedig hogy a madarak a 60 km hosszú „köpet” légvégeben vannak. Na és a dagály is egy fontos tényező. Mart hát én sokféleképpen képzeltem el a „nagy a dagály „ fogalmát, de arra semmiképpen sem gondoltam a tenger eltűnik a látóhatárról. Pik puk és kész nincs többet... A madarak pedig hol halásznak? hát a tenger szélén a látóhatáron kívül. Ez mondjuk egy fontos szempont, a kirándulás helyes megtervezéséhez. Dagálykor kell odamenni, nem mint mi. :-))

Mi csak mentünk mentünk, és sehol egy madarat sem láttunk. Ami mondjuk nem igaz, reggel korán egy rajt, de később az is elment oda ahova a tenger is.

Mindenesetre nagy élmény volt látni hogy jön vissza a víz. A dagály szemmel követhető volt. A tenger elkezdett folyni, mint egy folyam felénk. Félelmetes.

De a nap csúcspontja úgyis a homoksivatag volt. Minek menni Dubaiba, meg Egziptomba. Van itt is homokdűne, és ha kicsit eltéved az ember oda ahova tilos menni, akkor meg csúszkálni is lehet rajta. :-)) Szerintem akkor is ez volt a legszebb Deli szigeti nap. :-))

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzeland.blog.hu/api/trackback/id/tr982635093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

két évi vakáció 2011.02.06. 06:52:51

@www.fuggoagyak.hu: Tuti ez a nyár! Három hete esik az eső! :-))
süti beállítások módosítása