Ha meleg van és süt a nap, mi is a legjobb program amit az ember csinalhat?! Hát kimegy az erdőbe a barátokkal és megsüti a meccsit, kolbászt húst amit hozott magával.
Ez végül is egy egyszerű dolog, minden rendes élelmiszer üzlet árul nyers miciet, jó kolbászt, finom húst, tüzet rakni bármelyik erdő szélén lehet, fa az van az erdőben mi kell ennél több....
Igen ám de a világ végén az élet nem ilyen eccerű...
Először is be kell szerezni egy grill-t, mert hát tüzet rakni nem szabad az erdőben még erdőtűz lesz a sütögetés eredménye.
Na, és a grill sem lehet akármilyen mert hát az ember nem azért vonul ki az udvarra hogy az étel ugyan olyan ízű legyen mint a konyhában. De úgy tűnik a Kiwik erre még nem jöttek rá, minden sütő gázos. Na de sikerült azért megvenni az utolsó darab alkalmas grill sütőt is.
De most kezdődik ám a nagyja...a recept, az megvan sógortól mar egy ideje... a hús, na ez még egy érdekes, de van Halal mészáros, azokkal lehet mindig egyezkedni, már tudjuk Németországból, el is készítik rendelésre a nyersanyagot.
Román magyar angol szótár segítségével ki is derül mi minden fűszer jár bele, és kezdődhet az igazi buli, gyúrjuk, hűtjük, gyúrjuk, hűtjük 3 napig....
Hogy azon eddig sohasem gondolkoztam el mi munka van egy ilyen kis kolbászban, de nem számít az eredmény a lényeg.
Eljön a szombat délutáni is, innen a Robié a kihívás, tűzet rakni, megsütni a munkám eredményét.. A tűz rakassál nincs is gond főleg hogy már előző nap megvettük a spéci manuka fát, így legalább „made in New Zeland with manuka flawour...” -al is dicsekedhetünk, de kiderül a sütés nem is olyan eccerű... Az első rend odaég, a második nyers, de a végen mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Lesz még hozzá folytatás!
Na így készül a mici a világ végén.